ОСНОВНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ ВІКТИМНОЇ ПОВЕДІНКИ НЕПОВНОЛІТНІХ - Тіточка, Тетяна Ігорівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті розглядаються основні чинники формування віктимної поведінки неповнолітніх осіб. Вказується, що в загальному розумінні девіантна поведінка – це будь-яка поведінка, яка відхиляється від норми, набуваючи рис, які можуть зробити з людини деструкта, який, інтегруючись у суспільні відносини, буде їх руйнувати шляхом або сприяння суспільно небезпечному впливу, або реалізуючи його. Пропонується елементи, які входять до детермінаційного комплексу віктимної поведінки неповнолітніх осіб, якими є: суб’єктивний фактор ризику, умовно-ситуативні корелянти та мотиваційний механізм.