АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВА ЛЕГІТИМАЦІЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ У ПРИКОРДОННИХ РАЙОНАХ УКРАЇНИ - Нікітенко, Олександр Іванович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Стаття присвячена дослідженню адміністративно-правової легітимації поліцейської діяльності забезпечення безпеки у прикордонних районах України. Аналізується безпека в прикордонній сфері України як складне соціально-політичне явище, зміст якого є зрозумілим, а на практиці це поняття кожен розуміє по-своєму. Найбільш небезпечними є такі внутрішні загрози національним інтересам України, як: криміналізація суспільства, корупція, криза платежів, політичне протистояння, зростання тіньової економіки, контрабанда, міжнародний тероризм.