ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ОБРАЗУ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УКРАЇНИ - Атаманчук, Наталія Іванівна; Чайка, Вікторія Вікторівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Актуальність статті зумовлена потребою приділення уваги проблематиці образи працівників правоохоронних органів під час виконання ними службових обов’язків, а також запровадження адміністративної відповідальності за таке правопорушення. У статті на основі аналізу положень адміністративного законодавства, окремих законопроєктів, наукової літератури, вивчення зарубіжного досвіду досліджено особливості юридичної відповідальності за образу працівників Національної поліції України. Проаналізовано зарубіжний досвід застосування відповідальності за образу та наклеп на працівників поліції в Польщі, Німеччині, Франції та Іспанії.