ПІДСТАВИ ДЛЯ ВІДМОВИ У ВИДАЧІ ФІЗИЧНІЙ ОСОБІ ДОЗВОЛУ НА ПРИДБАННЯ, ЗБЕРІГАННЯ ТА НОСІННЯ ЦИВІЛЬНОЇ ЗБРОЇ - Захарченко, Андрій Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проаналізовано правові підстави для відмови у видачі фізичним особам дозволів на придбання, зберігання та носіння цивільної зброї. Виокремлено проблемні питання, які виникають у діяльності органів Національної поліції України та судовій практиці під час застосування положень законодавства, що визначають підстави для відмови у видачі таких дозволів. На основі проведеного дослідження обґрунтовано пропозиції щодо уточнення підстав для відмови у видачі фізичній особі дозволу на придбання, зберігання та носіння зброї.