ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ СЕКТОРУ БЕЗПЕКИ ЯК ЮРИДИЧНО РЕЛЕВАНТНИЙ СТАН: КОНСТИТУЦІЙНІ ГАРАНТІЇ ТА ДОКТРИНАЛЬНІ МЕЖІ ДОПУСТИМОГО ВТРУЧАННЯ - Панкевич, Олег Зіновійович; Афтанасів, Валерія Миколаївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті здійснено аналіз психологічної реабілітації військовослужбовців сектору безпеки як юридично релевантного стану, що в умовах війни потребує нормативної конкретизації в межах конституційного права. Розглянуто правову природу психічного здоров’я як об’єкта охорони “sui generis”, визначено межі допустимого втручання держави у психоемоційну сферу особи, зокрема в контексті примусового застосування реабілітаційних заходів. Особливу увагу приділено проблемі правового статусу посттравматичного стресового розладу як потенційної підстави для обмеження службової придатності.