ВОГНЕВА ПІДГОТОВКА ПОЛІЦЕЙСЬКИХ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ ТА ІНСТРУМЕНТИ ПІДВИЩЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ГОТОВНОСТІ - Кривонос, Максим Васильович; Мусійчук, Володимир Олександрович; Скрипка, Олександр Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті здійснено комплексний науково-правовий аналіз змісту вогневої підготовки поліцейських в умовах надходження нових зразків озброєння та викликів воєнного стану. Здійснено аналіз системи службової і академічної підготовки щодо формування ключових компетентностей поліцейських у застосуванні нетипових моделей озброєння. На підставі порівняльного аналізу зарубіжного досвіду (Великої Британії та Сполучених Штатів Америки) обґрунтовано можливість імплементації компетентнісного підходу у сфері вогневої підготовки, що передбачає поетапну перевірку рівня готовності та формалізовані процедури підтвердження набутих навичок. Запропоновано науково обґрунтовану модель упровадження системи сертифікації вогневої компетентності працівників поліції із чітким визначенням кваліфікаційних рівнів і механізмів обліку результатів.