ДО ПИТАННЯ АКТУАЛІЗАЦІЇ НАПРЯМІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ПРОВЕДЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ВЧИНЕННЯМ ЗЛОЧИНУ - Крикун, Сергій Вікторович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті проаналізовано проблемні питання щодо актуалізації напрямів наукових досліджень правових засад, а також організації і тактики проведення різних форм контролю за вчиненням злочину. Стверджується, що в умовах воєнного стану злочинність в Україні характеризується високим рівнем, несприятливою динамікою та структурою. Зазначено, що правова невизначеність розуміння контролю за вчиненням злочину, неоднозначність підходів щодо тактичних аспектів його проведення обумовлюють необхідність визначення подальших напрямів ґрунтовних досліджень правових, а також організаційно-тактичних аспектів проведення контролю за вчиненням злочину у кримінальному провадженні. Здійснено аналіз наукових здобутків сучасних вчених – представників різних галузей стосовно проблемних аспектів організації і тактики проведення контролю за вчиненням злочину.