ДЕЯКІ АСПЕКТИ ПРОВЕДЕННЯ НЕВЕРБАЛЬНИХ СЛІДЧИХ (РОЗШУКОВИХ) ДІЙ ПІД ЧАС РОЗСЛІДУВАННЯ ШАХРАЙСТВ, УЧИНЕНИХ У КІБЕРПРОСТОРІ - Головкін, Сергій Вікторович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розглянуто окремі аспекти проведення невербальних слідчих (розшукових) дій під час розслідування шахрайств, учинених у кіберпросторі. Обґрунтовано значення правильного поєднання процесуальних і тактичних засад проведення слідчих (розшукових) дій для забезпечення ефективності доказування у кримінальних провадженнях цієї категорії. Особливу увагу приділено обшуку як ключовій невербальній слідчій (розшуковій) дії. Визначено об’єкти, що підлягають виявленню та вилученню. Наголошено на необхідності залучення спеціалістів у галузі комп’ютерної техніки та кібербезпеки, а також на дотриманні спеціальних правил поводження із цифровими доказами під час їх огляду, фіксації та вилучення.