КРИМІНАЛЬНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ПОВ’ЯЗАНІ З КОРУПЦІЄЮ: АНАЛІЗ СУДОВОЇ ПРАКТИКИ - Ясінь, Ілона Миколаївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті проаналізовано практику застосування статей, які передбачають кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.Установлено, що кримінальні правопорушення, пов’язані з корупцією, є достатньо поширеними суспільно небезпечними діяннями, які порушують установлений законом порядок декларування осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що спрямований забезпечити їхню доброчесність через прозорість діяльності та запобігання зловживанням у сфері державної влади та місцевого самоврядування.