НАПРЯМИ РОБОТИ СЛУЖБИ ОСВІТНЬОЇ БЕЗПЕКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ У СФЕРІ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ - Берендєєва, Анастасія Ігорівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розглянуто напрями діяльності Служби освітньої безпеки Національної поліції України у закладах загальної середньої освіти. Виокремлено такі напрями роботи поліцейських Служби освітньої безпеки: профілактична діяльність; забезпечення охорони освітнього середовища; реагування на надзвичайні ситуації; реагування на випадки правопорушень та надання консультативно-методичної підтримки, що спрямовані на забезпечення безпечного освітнього середовища, запобігання правопорушенням, протидію булінгу, реагування на надзвичайні події та формування правової культури учасників освітнього процесу. Акцентовано, що їх реалізація ґрунтується на положеннях чинних нормативно-правових актів та інтегрується в загальнодержавну систему захисту прав дитини.