БІОЛОГІЧНА ДИВЕРСІЯ: АНАЛІЗ ЧИННОГО І ПЕРСПЕКТИВНОГО ЗАКОНОДАВСТВА ПРО КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ - Шамсутдінов, Олександр Володимирович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У дослідженні проводиться юридичний аналіз кримінально-правової норми, передбаченої ст. 113 КК України, яка встановлює відповідальність, зокрема за біологічну диверсію; окреслюються основні недоліки чинного законодавства у сфері кримінально-правової охорони живих організмів від диверсійних посягань. Також аналізуються відповідні положення проєкту нового Кримінального кодексу України, що розроблюється Робочою групою у складі Комісії з питань правової реформи, та надаються пропозиції щодо вдосконалення відповідного вітчизняного законодавства.