КРИМІНАЛІСТИЧНА ПСИХОЛОГІЯ ЯК СТРУКТУРНИЙ ЕЛЕМЕНТ ТЕХНОЛОГІЇ БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОЧИННІСТЮ (ЗАПРОШЕННЯ ДО ДИСКУСІЇ) - Комісарчук, Руслан Васильович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті означено один зі структурних елементів технології боротьби зі злочинністю – криміналістичну психологію, яку розуміємо як галузь криміналістики, яка вивчає психологічні механізми злочинної поведінки, а також закономірності психічної діяльності сторін та учасників кримінального процесу. Криміналістична психологія використовується для підвищення ефективності виявлення, розслідування та попередження злочинів, тактики, слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, також через профілювання злочинців та психологічного впливу в правоохоронній діяльності.