ЮРИДИЧНА ДОКТРИНА ЯК ДЖЕРЕЛО КРИМІНАЛЬНОГО ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ПРАВА УКРАЇНИ: ЗАГАЛЬНЕ ГНОСЕОЛОГІЧНЕ (ЕПІСТЕМІОЛОГІЧНЕ) ДОСЛІДЖЕННЯ (ЧАСТИНА ДРУГА) - Шапарь, Артем Олександрович; Єлаєв, Юрій Леонідович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті продовжено гносеологічне (епістеміологічне) дослідження юридичної доктрини як джерела кримінального процесу. Здійснено теоретико-юридичне пізнання наукових концепцій українських та зарубіжних учених-юристів у галузі юридичної доктрини як джерела права, із урахуванням правового значення юридичної доктрини саме як джерела кримінального процесуального права. Розглянуто юридичну доктрину як вияв здатності людини до пізнання (у тому числі до пізнання сфери кримінального процесу). Досліджено фундаментальний та системний взаємозв’язок юридичної доктрини з іншими джерелами кримінального провадження, зокрема з рішенням Конституційного Суду України в певній конституційно-судовій справі.