КРИМІНОЛОГІЯ ТА СИНЕРГЕТИКА: ДЕЯКІ МЕТОДОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ - Денисов, Сергій Федорович; Тимчук, Олексій Леонідович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті аналізуються методологічні аспекти використання синергетики в кримінології. Характеризується сутність синергетичної парадигми в природничих і соціальних науках, наводяться основні підходи вчених щодо перспектив і напрямів застосування синергетичних ідей та понять для вирішення ключових проблем кримінології. Критично оцінюються погляди деяких науковців на синергетику як універсальний метод, застосування якого дозволить по-новому вирішити традиційні кримінологічні питання.