ТРАНСФОРМАЦІЯ СИСТЕМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ У КОНТЕКСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ СТАНДАРТІВ НАТО - Шостак, Ігор Олександрович; Мердов, Станіслав Павлович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено узагальненню досвіду запровадження стандартів НАТО до системи організації фізичної підготовки сил сектору безпеки та оборони, визначенню можливості його використання в системі організації фізичної підготовки майбутніх поліцейських та вироблення пропозицій щодо його запровадження. Авторами проаналізовано розуміння поняття «стандарти НАТО з фізичної підготовки», вивчено позитивний вітчизняний досвід їх запровадження в систему фізичної підготовки в Міністерстві оборони України. Зроблено висновок про беззаперечність та своєчасність формування моделі фізичної підготовки майбутніх поліцейських з імплементацією стандартів НАТО та запропоновано авторське бачення щодо системи заходів, необхідних для вдосконалення фізичної підготовки майбутніх поліцейських, зокрема з урахуванням чинних стандартів НАТО.