ОБСТАНОВКА ЯК ЕЛЕМЕНТ КРИМІНАЛІСТИЧНОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ АБО ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТРАНСПОРТУ ОСОБАМИ, ЯКІ КЕРУЮТЬ ТРАНСПОРТНИМИ ЗАСОБАМИ - Коломієць, Володимир Володимирович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті здійснюється характеристика обстановки порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Доведено, що під час огляду місця такого кримінального правопорушення особливої важливості й актуальності набуває залучення спеціалістів-автотехніків, а також криміналістів. Констатовано, що більшість процесуальних дій спрямовані саме на встановлення особливостей обстановки порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що є основною інформацією в межах криміналістичної оцінки діяння.