ЩОДО ПИТАННЯ ВИЗНАЧЕННЯ ОКРЕМИХ АСПЕКТІВ ОСОБЛИВОГО РЕЖИМУ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Пилипенко, Дмитро Олексійович; Андріяшевський, Артур Геннадійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено визначенню окремих аспектів особливого режиму досудового розслідування в кримінальному процесі України в умовах воєнного стану. Розглянуто специфіку вдосконалення чинних і впровадження нових правових елементів до норм чинного кримінального процесуального законодавства. Окремо наведено порівняння положень, що стосуються стадії досудового розслідування, у мирний час і під час війни. Також наголошено на доцільності внесення певних стилістичних корегувань до конструкцій окремих норм чинного КПК у контексті регулювання порядку досудового розслідування в кримінальному процесі України в умовах воєнного стану.