ФОРМУВАННЯ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВОГО МЕХАНІЗМУ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ПОСЛУГ В УМОВАХ ОСОБЛИВОГО ПРАВОВОГО РЕЖИМУ - Умрихіна, Ірина Олександрівна; Кіцул, Юрій Степанович; Палій, Валерій Валерійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розглянуто теоретико-правові засади формування адміністративно-правового механізму контролю якості поліцейських послуг. Досліджено еволюцію підходів до розуміння якості в поліцейській діяльності, узагальнено зарубіжний досвід Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії та Нової Зеландії щодо внутрішнього і зовнішнього моніторингу ефективності поліцейських послуг. Обґрунтовано необхідність упровадження в Україні гнучкого механізму контролю, що поєднує цифрові метрики довіри, публічну звітність і спеціальні процедури оцінювання під час особливого правового режиму, надано авторське визначення терміна «контроль якості поліцейських послуг в умовах особливого правового режиму».