ТАКТИЧНА ТА ВОГНЕВА ПІДГОТОВКА ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ЯК СКЛАДОВІ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ГОТОВНОСТІ ДО ДІЙ В УМОВАХ ПІДВИЩЕНОГО РИЗИКУ - Мердов, Станіслав Павлович; Шостак, Ігор Олександрович; Миронов, Юрій Олексійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті проаналізовано роль тактичної та вогневої підготовки у формуванні професійної готовності поліцейських до дій в умовах підвищеного ризику. Доведено необхідність їх інтеграції зі спеціальною фізичною підготовкою. Обґрунтовано, що ефективність правоохоронної діяльності значною мірою залежить від здатності поліцейських оперативно оцінювати тактичну обстановку, приймати обґрунтовані рішення в умовах дефіциту часу та невизначеності, а також застосовувати вогнепальну зброю відповідно до вимог законодавства і принципів особистої та публічної безпеки. Доведено, що комплексний підхід, орієнтований на моделювання реальних службових ситуацій, формує професійно надійного працівника поліції.