НОРМАТИВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПРОФІЛАКТИКИ ПРОФЕСІЙНОЇ ДЕФОРМАЦІЇ ПРАВООХОРОНЦЯ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ: ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД - Куракін, Олександр Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті здійснено комплексний аналіз нормативного регулювання профілактики професійної деформації правоохоронців в умовах воєнного стану крізь призму європейських стандартів і практик. Обґрунтовано, що професійна деформація є не лише психологічною чи етичною проблемою, а й важливим правовим викликом, який безпосередньо впливає на стан законності, дотримання прав людини та довіру суспільства до правоохоронних органів. Досліджено основні міжнародні та європейські нормативні акти, що регламентують діяльність правоохоронців, виокремлено ключові правові механізми профілактики професійної деформації та окреслено перспективи імплементації європейського досвіду в національну правову систему України в умовах воєнного стану.