ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОСІБ, ЯКІ КЕРУЮТЬ ЛЕГКИМ ПЕРСОНАЛЬНИМ ЕЛЕКТРИЧНИМ ТРАНСПОРТНИМ ЗАСОБОМ - Гутник, Аліна Володимирівна; Луцький, Тарас Миколайович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
Стаття присвячена аналізу правового статусу легких персональних електричних транспортних засобів і особливостей притягнення до відповідальності за правопорушення, учинені під час їх використання. Встановлено, що чинне законодавство не визначає прав і обов’язків осіб, які керують легкими персональними електричними транспортними засобами (ЛПЕТЗ), що ускладнює кваліфікацію адміністративних і кримінальних правопорушень та призводить до колізій у правозастосуванні. Запропоновано вдосконалення нормативного регулювання для убезпечення дорожнього руху та єдності судової практики.