РОЛЬ СПЕЦІАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ У ФОРМУВАННІ ГОТОВНОСТІ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ДО ВИКОНАННЯ ТАКТИКО-ВОГНЕВИХ ЗАВДАНЬ - Шостак, Ігор Олександрович; Миронов, Юрій Олексійович; Лунгу, Дмитро Іванович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті здійснено комплексний аналіз ролі спеціальної фізичної підготовки у формуванні готовності поліцейських до виконання тактико-вогневих завдань у процесі правоохоронної діяльності. Обґрунтовано, що спеціальна фізична підготовка є системоутворювальним компонентом професійної підготовки поліцейських, який забезпечує ефективність реалізації тактичних рішень та вогневих дій в умовах підвищеного фізичного і психоемоційного навантаження. Розкрито взаємозв’язок спеціальної фізичної, тактичної та вогневої підготовки, визначено вплив розвитку спеціальних фізичних якостей на точність стрільби, стійкість до втоми та здатність діяти у складі підрозділів. Наголошено на доцільності інтегрованого підходу до організації підготовки поліцейських у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання.