ІНТЕГРАЦІЯ ТАКТИЧНОЇ, ВОГНЕВОЇ ТА СПЕЦІАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ У СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ - Миронов, Юрій Олексійович; Шостак, Ігор Олександрович; Харитоненко, Євген Валерійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті розкрито проблему інтеграції тактичної, вогневої та спеціальної фізичної підготовки у системі професійної підготовки поліцейських. Обґрунтовано, що фрагментарний підхід до формування окремих складових підготовки не забезпечує належного рівня готовності до дій в умовах підвищеного ризику. На прикладі освітньої сертифікатної програми «Тактика командного затримання» доведено доцільність упровадження інтегрованих форм навчання з метою формування поліцейського, здатного ефективно діяти в умовах підвищеного ризику.