ПРОБЛЕМИ ПРОВАДЖЕННЯ ОГЛЯДУ МІСЦЯ ПОДІЇ В УМОВАХ НАБЛИЖЕННЯ БОЙОВИХ ДІЙ: ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ - Шульга, Андрій Олександрович; Левінець, Руслан Петрович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
У статті досліджується проблема проведення огляду місця події в умовах бойових дій в Україні. Автор аналізує ключові виклики, як-от загрози безпеці учасників процесуальних дій, обмежений доступ до місць подій, труднощі з фіксацією доказів через обстріли та мінування, а також організаційні проблеми координації між правоохоронними органами і Збройними силами України. На основі норм Кримінального процесуального кодексу України та змін, внесених до нього у зв’язку з воєнним станом, розглядаються процесуальні особливості, зокрема й можливість проведення огляду місця події з використанням технічних засобів фіксації в небезпечних умовах.