ЗАЛИШЕННЯ УЧАСНИКАМИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ МІСЦЯ ДОРОЖНЬО-ТРАНСПОРТНОЇ ПРИГОДИ: АНАЛІЗ СТАНУ ПРОБЛЕМИ В УКРАЇНІ ТА ЗА КОРДОНОМ - Санжаров, Роман Борисович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2025)
Стаття аналізує феномен «Hit and Run» (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) на прикладі зарубіжного та вітчизняного досвіду. Виявлено, що попри негативні наслідки від таких інцидентів повна статистика щодо «Hit and Run» часто недоступна публічно. В Україні офіційні джерела не надають деталізованих даних щодо цього питання. Вибірковий аналіз судової ста- тистики (2020–2024 рр.) виявив тривожне зростання випадків залишення місця ДТП, що вимагає системного моніторингу та перегляду існуючих механізмів протидії.