СПІЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ АДВОКАТУРИ І ГРОМАДСЬКОСТІ В ЗАХИСТІ ПРАВ І СВОБОД ЛЮДИНИ - Бандурка, Сергій Сергійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті досліджено форми і методи взаємодії адвокатури і громадськості в системі захисту прав і свобод людини. Схарактеризовано особливості такої взаємодії в умовах воєнного стану, в якому перебуває Україна у зв’язку з повномасштабною агресією російської федерації. Правовий режим воєнного стану зумовив зміни в характері взаємодії адвокатури і громадських об’єднань. Аргументовано, що адвокатура в системі зв’язків з громадськістю виступає як інститут громадянського суспільства, послуг якої в тій чи іншій формі потребують усі інші як державні, так і недержавні суб’єкти права.