ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ДЕТЕРМІНАНТИ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ВЧИНЕННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОСТУПКІВ В УКРАЇНІ - Семенишина-Фіголь, Богдана Миколаївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті розглядаються організаційно-правові детермінанти, що впливають на вчинення кримінальних проступків в Україні. Вказується, що динамізм кримінального законодавства неминуче призводить до утворення нових кримінально-правових інститутів, одним із яких є інститут кримінальних проступків. Зазначається, що створення інституту проступків в Україні, незважаючи на збереження та дотримання загальної тенденції до євроінтеграції, в окремих випадках заклало підґрунтя для інтенсифікації криміногенних загроз, зумовлених недостатньо ефективною кримінально-правовою політикою, а також необґрунтованою гуманізацією окремих норм Особливої частини кримінального законодавства.