ТРАНСФОРМАЦІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ФУНКЦІОНАЛЬНОГО УСТРОЮ КРИМІНАЛЬНОЇ РОЗВІДКИ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ (1991–2019-ТІ РОКИ) - Вєдєнєєв, Дмитро Валерійович; Семенюк, Олександр Георгійович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті проводиться наукова реконструкція та узагальнення еволюції організаційно-функціонального устрою структур кримінальної розвідки Національної поліції України як перспективного засобу протидії організованій злочинності та форми оперативно-розшукової діяльності. Досліджується нормативно-правова регламентація, еволюція організаційних форм та функцій структур кримінальної розвідки як складової апарату поліцейських органів України. Розглядаються новітні судження фахівців щодо раціональної організаційно-функціональної побудови органів (підрозділів) кримінальної розвідки.