ОСОБЛИВОСТІ ЗАКОНОДАВЧОГО РЕГУЛЮВАННЯ РОЗШУКУ БЕЗВІСТИ ЗНИКЛИХ ОСІБ - Никифорчук, Дмитро Йосипович; Чемерис, Дмитро Дмитрович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
У статті розглянуто особливості законодавчого регулювання розшуку безвісти зниклих осіб. Визначено поняття законодавчого регулювання цієї діяльності. Зосереджено увагу на тих законах України, що безпосередньо впорядковують розшук цієї категорії осіб. Здійснено науковий опис законів у контексті розшукової роботи з урахуванням практичного досвіду авторів. Описано дію деяких законів у різних ситуаціях безвісного зникнення. Наведено приклади з практики. Запропоновано шляхи оптимізації розшуку безвісти зниклих осіб.