АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ІЗ СПЕЦИФІЧНИМИ УМОВАМИ НАВЧАННЯ, ЯКІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ПІДГОТОВКУ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ - Мердова, Ольга Миколаївна; Шульга, Марина Вікторівна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню адміністративно-правового регулювання практичної підготовки здобувачів вищої освіти закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських. Авторами на підставі аналізу Положення про практичну підготовку слухачів та курсантів вищих навчальних закладів МВС України виділено проблемні питання організації і проведення різновидів практичної підготовки. Зроблено висновок, що механізм практичної підготовки зазначеної категорії осіб та його нормативне вираження потребує вдосконалення.