РЕАЛІЗАЦІЯ ПРИМУСОВОЇ ФОРМИ ОСВІДУВАННЯ НЕПОВНОЛІТНЬОГО ПІДОЗРЮВАНОГО - Бабенко, Ольга Георгіївна (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Статтю присвячено дослідженню слідчої (розшукової) дії – освідування, що здійснюється у примусовій формі щодо неповнолітнього підозрюваного. Зазначено, що чинні норми Кримінального процесуального кодексу України не містять регламентованого порядку проведення примусового освідування неповнолітнього підозрюваного, що значно порушує права дітей. У результаті проведеного дослідження запропоновано здійснювати примусове освідування неповнолітнього підозрюваного, свідка чи потерпілого лише у кримінальному провадженні щодо тяжких або особливо тяжких злочинів.