ТЕОРІЯ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ ПОЛІЦІЇ В МОДЕРНОМУ ДЕРЖАВОЗНАВСТВІ: ІНТЕРПРЕТАЦІЯ М. ФУКО - Туренко, Олег Станіславович (Українська поліцеїстика: теорія, законодавство, практика, 2024)
Розглядається фукодіанська інтерпретація поліції, її теоретичне обґрунтування, коло повноважень та управлінських завдань у державознавчому дискурсі модерну. Французький філософ наголошував, що державознавці модерну з метою побудови дисциплінарного суспільства, близького до бентамівського проєкту паноптикону, ідеалізували призначення поліції, ототожнювали її з державним управлінням, надаючи загальноуніверсальних засобів реалізації владних повноважень.